Arrangementen

De activiteiten van De Groene Schuur zijn uitermate goed te combineren in een maatwerk-arrangement voor bijvoorbeeld een familie-uitje, een bedrijfsuitje, een vrijgezellenfeest, een vriendenuitje of een buurtfeest. Ook voor teambuilding activiteiten, trainingen en vergaderingen voor uw bedrijf kunt u prima bij ons terecht, Alle audiovisuele apparatuur is bij ons aanwezig, zoals een geluidsinstallatie, microfoons, groot flatscreen en projectiescherm. 

Door de ligging van het bedrijf (buitengebied van Groessen) en de situering van onze kookstudio (midden in het groen) komen mensen bij ons tot rust en brengen het beste in zichzelf naar boven. Daardoor heerst er altijd een ontspannen een gemoedelijke sfeer! 

Kookworkshops
Het arrangement waar het meeste gebruik van wordt gemaakt zijn de kookworkshops. U kunt kiezen uit 17 verschillende kookworkshops te weten: Keniaans, Pakistaans, Surinaams, Marokkaans, Irakees, Afrikaans, Balkan, Indisch, Thais, Chinees, Vietnamees, Japans, Modern Aziatisch (combi van drie Aziatische landen), Frans, Italiaans, Spaanse Tappas, koken met Vergeten groenten. Alle kookworkshops staan garant voor een gezellig samenzijn, gezamenlijk het eten bereiden onder begeleiding van ervaren koks en daarna heerlijk tafelen onder genot van een lekker drankje! De recepturen krijgt u na afloop mee naar huis.

Een kookworkshop kost vanaf € 26,50 per persoon (inclusief btw) en is afhankelijk van de grootte van de groep en de soort kookworkshop. Deze prijs is inclusief alle ingrediënten en één kopje koffie of thee bij ontvangst. Tijdens de kookworkshop zijn er diverse vruchtensappen, frisdranken, wijn en bier beschikbaar. Genuttigde dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Een kookworkshop duurt ongeveer 3 – 3½ uur inclusief dineren.

Met alle voedselwensen en /of allergieën houden wij ten allen tijde rekening, zodat iedereen optimaal geniet van het arrangement.

Voor meer info of een geheel vrijblijvende prijsopgave, kunt u ons een mail sturen via ons contactformulier of bel 0316-330718.

Excursie met aansluitend een kookworkshop
Een kookworkshop is uitermate goed te combineren met een excursie met proeverij. U wordt dan ontvangen met een kopje koffie of thee en een plak honingkoek. Daarna volgt er een interessante, leerzame en unieke lezing over tropische groenten, vergeten groenten, pepers ect. waarbij u de producten kunt zien, voelen en proeven. Aansluitend volgt er een rondgang door onze kassen, waar deze groenten gekweekt worden. Ook hier wordt weer volop geproefd. Bij terugkomst in de kookstudio beginnen we met de kookworkshop.

In combinatie met een kookworkshop kost een excursie met proeverij € 7,50 per persoon, inclusief één kopje koffie of thee en een plak honingkoek. Duur: ± 1½ uur.
Een excursie van  1 uur kost € 6,50 per persoon inclusief een kopje koffie/thee en een plak honingkoek bij ontvangst.

Excursie arrangementen
Het is ook mogelijk om alleen een excursie met proeverij te boeken zoals hierboven omschreven. De prijs bedraagt dan € 7,95 per persoon inclusief één kopje koffie of thee en een plak honingkoek. De excursie duurt dan 1½ uur. Aansluitend kunt u nog een hapje of drankje nuttigen in onze kookstudio. Ga naar de pagina excursie-arrangementen voor meer informatie hierover.

Het oude gereedschappen spel
In de kruidenwandeltuin, gevestigd naast de kookstudio, hangen allemaal oude gereedschappen tegen de wanden. Sommigen zijn zelfs 100 jaar oud! Stuk voor stuk mooie indrukwekkende antiekstukken uit het vroegere boerenleven. U krijgt een lijst met daarop een overzicht van de verschillende gereedschappen met hun functie erbij. Alle gereedschappen die u tegenkomt tijdens de rondgang zijn genummerd en u moet het juiste nummer bij het juiste gereedschap vermelden. We kunnen daarbij teams maken, maar het spel kan ook individueel gespeeld worden. Er zullen hilarische situaties ontstaan omtrent de functies van de gereedschappen! 

De ingevulde formulieren worden door ons nagekeken en de winnaar wordt bekend gemaakt! U kunt spelen om de eer maar we kunnen er een leuk prijsje aan verbinden zoals een potje huisgemaakte Oud-Hollandse mispeljam (om in dezelfde sfeer te blijven), een fles streekwijn, of een leuk streekproductenpakketje. Dit spel is superleuk te combineren met bijvoorbeeld de kookworkshop: Vergeten groenten in een nieuw jasje! Het spel duurt ± 1 uur en kost € 5,00 per persoon, inclusief stokbroodjes met huisgemaakte chutney, pesto en jam waar we een paar keer mee rond gaan (excl. eventuele prijsjes en genuttigde dranken).

   
     
Kookworkshop in combinatie met een creatieve workshop
Na ontvangst met een kopje koffie of thee gaat u met z’n allen lekker creatief aan de slag. U kunt kiezen uit verschillende werkstukken die u kunt bekijken op de pagina creatieve workshops. Alle werkstukken worden aangepast aan het seizoen. Als iedereen zijn/haar creatie af heeft drinken we een lekker drankje en begeven we ons naar de kookstudio waar u onder begeleiding van de koks een heerlijk menu gaat klaarmaken. Aansluitend wordt er gezellig getafeld onder genot van een lekker drankje. Het minimum voor een creatieve workshop is 7 personen. Bij kleinere groepen prijs op aanvraag.  

Muzikaal djembé-arrangement
Erg leuk als teambuilding-activiteit! Binnen de kortste keren heeft u het ritme te pakken en raak je op elkaar ingespeelt o.l.v. de Senegalese Badou! Met veel passie, toewijding en plezier verzorgt hij djembé workshops voor alle leeftijden. Superleuk te combineren met een Afrikaanse kookworkshop. Prijsopgave op aanvraag via ons contactformulier


Scooter-arrangement
Leuk voor jong en oud! Lekker toeren op de scooter of (electrische) fiets vanaf De Groene Schuur met daarna een leuke excursie en/of kookworkshop. Voor een geheel vrijblijvende prijsopgave mail via ons contactformulier of kijk op de pagina scooter-arrangementen. Wij regelen de scooters of fietsen speciaal voor u!

     

 

Streeklunch-buffet met excursie
Lekker lunchen met ambachtelijke producten uit eigen streek in combinatie met een excursie? Dan is het streeklunchbuffet iets voor u! U wordt dan ontvangen met een kopje koffie/thee en een plak honingkoek. Aansluitend volgt er een interessante, leerzame en unieke uitleg over Tropische groenten, Vergeten groenten, pepers etc. waarbij u de producten kunt zien, voelen en proeven. Er wordt uitleg gegeven over verschillende smaken, gezonde voeding, toepassing van producten etc. Er komen producten voorbij die u nog nooit gezien heeft. Een stukje interactief entertainment waarvan vele weetjes bij de deelnemers zullen blijven hangen. Aansluitend volgt er een rondgang door onze kassen waar al deze groenten groeien en bloeien.    

Bij terugkomst in de kookstudio gaat u onbeperkt genieten van het streeklunchbuffet. Tijdens deze lunch is beschikbaar:

  • huisgemaakte groentesoep met Oud-Hollandse vergeten groenten
  • mooie ambachtelijke broodsoorten met verschillende soorten beleg zoals: diverse vleeswaren (ambachtelijke boerenmetworst, ham en rosbief), boerenkaas en huigemaakte jam, chutney en pesto.
  • koffie, thee, verschillende soorten biologische vruchtensappen en melk
  • verschillende soorten fruit

Prijs onbeperkt streeklunch-buffet: € 25,00 per persoon (inclusief excursie) Duur: 2 tot 2½ uur inclusief excursie.

Arrangement Pure Ontdekking
U wordt ontvangen met een kopje koffie/thee en een plak honingkoek in onze kookstudio. Daarna volgt er een interessante, leerzame en unieke uitleg over tropische groenten, vergeten groenten, pepers etc. waarbij u de producten kunt zien, voelen en proeven. Aansluitend volgt er een rondgang door onze  kassen, waar deze groenten gekweekt worden. Ook hier wordt er weer volop geproefd.

Bij terugkomst in de kookstudio gaat u gezamenlijk aan de slag met het maken van een heerlijke gevulde groentesoep met ± 20 verschillende ingrediënten waaronder diverse vergeten groenten en verse kruiden. Ook worden de verschillende ingrediënten van een broodje gezond klaargemaakt. De benodigde slasoorten en verse kruiden hiervoor worden vaak nog door u zelf geoogst tijdens de excursie.

Aansluitend wordt er gezellig getafeld onder genot van een lekker drankje naar keuze. De soep mag meerdere malen worden opgeschept wat het tot een maaltijdsoep maakt en iedereen mag zijn/haar eigen broodje gezond samenstellen. Dit arrangement duurt in totaal  ± 3 uur en kost € 26,50 per persoon inclusief soep, broodje gezond en excursie.

Het is mogelijk om dit arrangement uit te breiden met meerdere broodsoorten en extra beleg zoals verschillende kaassoorten, vleeswaren, en huisgemaakte jam en chutneys (uitbreiding 1) en/of een nagerecht die u ook zelf maakt tijdens de kookworkshop (uitbreiding 2). Het arrangement kost € 30,50 per persoon inclusief uitbreiding 1 of 2 en € 32,50 per persoon inclusief beide uitbreidingen.

 
Bovengenoemde prijzen gelden bij deelname van minimaal 10 personen. Bij kleinere groepen prijs op aanvraag. Genuttigde dranken zijn niet bij de prijs inbegrepen. Btw is bij alle genoemde prijzen inbegrepen.

 

De Groene Schuur
kookworkshop live