Kookcursussen

Twee keer per jaar organiseren wij een kookcursus voor beginners en een kookcursus voor gevorderden.

Kookcursus voor beginners
Tijdens deze cursus leert u alle technieken zoals snijden, bakken, kooktijden, hygiëne, bord opmaken enz. Ook leert u hoe u gemakkelijk iedere dag een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Het is een totale cursus van voorgerecht tot en met nagerecht, van soepen tot sauzen enz. Alles wordt bereid met verse producten uit onze eigen kwekerij. Veel producten worden tijdens het koken door de deelnemers zelf geoogst, Na afloop van elke avond worden de maaltijden gezellig gezamenlijk genuttigd.

De beginnerscursus bestaat uit 5 leerzame, smakelijke en gezellige avonden. Tijd: 19.00 – 22.00 uur. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Kosten voor de hele cursus: € 165,00 inclusief gebruik van alle producten en materialen.


Kookcursus voor gevorderden (vervolgkookcursus)
De cursus voor gevorderden sluit naadloos aan op de beginnerscursus, dus u kunt makkelijk ”doorstromen”. Kunt u redelijk tot goed koken maar wilt u zich verder verdiepen in productgebruik, smaken en verschillende kooktechnieken? Dan is deze cursus zeer geschikt voor u! Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de kooktechnieken, productgebruik en het combineren van smaken. Zo komt het gebruik van de stoomoven, inductie, wok etc. aan de orde. Voor één ieder dus erg leerzaam.

De cursus is volledig praktijkgericht. Alle verschillende apparatuur is in onze kookstudio aanwezig. Wilt u bijvoorbeeld uw stoomoven meer of beter gaan gebruiken? Dan is deze cursus geschikt voor u! Het productgebruik zal exclusiever zijn en na de cursus zult u een sterrenmaaltijd op tafel kunnen zetten. Na afloop van elke avond wordt er gezellig getafeld.

De vervolgcursus bestaat uit 4 gezellige avonden met mooie gerechten. Tijd: 19.00 – 22.00 uur. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Kosten voor de hele cursus: € 165,00 inclusief gebruik van alle producten en materialen.   

Beginner of gevorderd?
Mocht u twijfelen bij welke cursus u het beste kunt inschrijven, dan kunnen wij u daarover geheel vrijblijvend adviseren. U kunt ons daarvoor bellen op: 0316-330718. Natuurlijk kunt u ook tijdens de openingstijden van onze winkel naar ons toe komen voor informatie. Kunt u meteen de kookstudio zien!

Zoals u in onderstaande agenda ziet gaat er in het najaar van 2017 een gevorderden-cursus van start. De beginnerscursus staan weer op het programma in het voorjaar van 2018.    

Data kookcursus voor gevorderden
najaar 2018

Dinsdag 30 oktober 2018
Dinsdag 6 november 2018
Dinsdag 13 november 2018
Dinsdag 27 november 2018

Data beginners-kookcursus 
voorjaar 2019 

Data worden in het najaar van 2018 op deze plaats vermeld. 

Aanmelden
Als u zich wilt aanmelden voor een kookcursus, kunt u ons een mail sturen via ons contactformulier. U kunt daarbij aangeven aan welke cursus u wenst deel te nemen. Daarna krijgt u een bevestiging terug via de mail met daarbij het rekeningnummer waarop u het cursusgeld kunt overmaken. Na ontvangst van het cursusgeld is uw inschrijving definitief..

Mocht u een avond verhinderd zijn, dan kunt u een vervanger regelen of deze avond bij een volgende cursus inhalen.

Mocht u een leuke, leerzame en gezellige eenmalige kooksessie willen volgen bij ons, dan kunt u zich inschrijven voor een kookworkshop. Elke maand wordt er een kookworkshop ingepland met steeds een ander thema. Ga naar de individuele kookworkshopagenda voor meer informatie!